miércoles, 14 de noviembre de 2012

Photos: DIANA KRALL 12.11.2012 CONCERT

RECENZE: Koncert Diany Krall aspiruje na událost roku

Diana Krall, Praha, Kongresové centrum, 12. 11. 2012 | foto: ČTK








Fotogalerie: Pohádková Diana v obrazech

Tereza Váchová

Kanadská jazzmanka Diana Krall se představila pražskému publiku. Zcela zaplněné Kongresové centrum bylo svědkem úchvatného vystoupení. Hudebníkům se podařilo vytvořit doslova pohádkovou atmosféru, kterou vám zprostředkuje či připomene následující fotogalerie.















Diana Krall, Kongresové centrum, Praha, 12.11.2012
© Tereza Váchová / musicserver.cz


Photos: DIANA KRALL ( Concert 12.11.2012 - barkafabianova.net )

Foto: Diana Krall, Kongresové centrum, Praha, 12. 11. 2012


13.11.2012 Napsal(a) Barka Fabiánová

Možná obal posledního alba Diany Krall, Glad Rag Doll, u někoho vyvolal údiv a otázku, zda má tuhle lacinost kanadská pianistka a zpěvačka zapotřebí. Kdo však navštívil její velkolepé turné, v rámci něhož se 12. listopadu předvedla i ve vyprodaném sále pražského Kongresového centra, musel uznat, že Diana Krall má nadhled a všechen ten humbuk kolem je tak trochu recese.

Už samotné pódium stylizované do prostředí kabaretu z dvacátých nebo třicátých let s červenými závěsy, spoustou světel, obrovským srpkem měsíce, plastovým souhvězdím, tingl-tanglovým pianem a starým gramofonem po dědečkovi uvádělo v úžas. Diana Krall prostě ví, jak zaujmout.
Působivý úvod obstaraly dobové animované filmy, poté sál potemněl, na pódium přišla pětičlenná kapela a za tónů skladby When the Curtain Goes Down i samotná Diana Krall. S jejím příchodem jako by byl spuštěn neviditelný stroj času, který vrátil svět o desítky let zpět.

Dobové filmové ukázky doprovázely celý, téměř dvouhodinový koncert, který neměl hluchých míst. Skvěle sestavený setlist, který tvořily autorské skladby i standardy, fantastická doprovodná kapela, milá a bezprostřední Diana Krall i celková atmosféra koncertu přispěly k tomu, že se na její vystoupení bude vzpomínat ještě pěkných pár let. Z koncertu přinášíme pár fotografií.






















*****

Barka Fabiánová

Shrbená pod koncertními pódii tráví během roku docela dost času. A ráda. Vybírá si spíše menší koncerty, kluby a festivaly, stejně jako okrajovější hudební žánry. Při fotografování koncertů jí jde především o zachycení emocí, toho, co s námi hudba dělá, jak nás dokáže zcela pohltit a naplnit a možná i do jisté míry změnit. Snaží se poslouchat očima a vidět ušima.
Internetová stránka: www.barkafabianova.net


Concert: Diana Krall w Sali Kongresowej PKiN - Glad Rag Doll tour.

Diana Krall w Sali Kongresowej PKiN - Glad Rag Doll tour.
12.11.2012


*****

Photos
Autor zdjęcia: Krzysztof Machowina




*****

GRACIAS POR LA COLABORACION A JOLANTA BARANSKA

*****




Koncert Diana Krall 12. 11. 2012


Recenze: Diana Krall se vracela v čase barově rozvláčně

Photos
Autor: Petr Lukšíček






*****

GRACIAS POR EL APORTE A JOLANTA BARANSKA