domingo, 22 de noviembre de 2009

Concert in Bucarest - 22 Nov. 2009 - Sala Palatului




Fuente: www.1801.ro




Diana Krall a sustinut un jazz session seducator pe scena de la Bucuresti 
Dupa ce a facut inconjurul celor mai mari scene de spectacole din lume, Diana Krall a incantat aseara pentru prima data publicul roman, intr-un spectacol desavarsit, in care acordurile jazz si rafinamentul au fost elementele cheie ale noptii.

Sala Palatului a fost aseara plina de iubitori ai muzicii jazz si de fani ai artistei canadiene. Intr-o permanenta comunicare cu publicul, Diana Krall si-a introdus audienta intr-o atmosfera seducatoare inca de la acordurile primei piese, „Love being here with you”, interpretata magistral la clapele celebrului ei pian Steinway.

Arista nu a venit la Bucuresti cu un set-list predefinit, intregul program fiind improvizat, iar ordinea pieselor decisa pe loc, in functie de reactiile publicului. „Diva jazz-ului modern” si-a delectat fanii cu piese precum „So nice”, „You’re my sugar”, „Deed I do”, „Jockey full of bourbon”, „Case of you”, „I was doing alright” sau „Walk on by”. Avandu-i alaturi pe membrii trupei sale la chitara, toba si contrabas, Diana a transformat spectacolul de la Bucuresti intr-un adevarat jazz session de exceptie.

Unul dintre cele mai emotionante momente ale concertului de la Sala Palatului a fost dedicatia pe care Diana Krall a facut-o sotului sau, celebrul artist Elvis Costello, si celor doi copii ai lor, precum si locurilor natale, artista intepretand cu o usoara nota de melancolie piesele „I’ve grown accumstomed to his face” si „Quiet nights”.
Din repertoriul de la Bucuresti nu au lipsit nici interludiile si solo-urile de exceptie realizate de instrumentistii Dianei, dar si interpretarea intr-o maniera complet noua a unor piese clasice precum „Cheek to cheek” sau „Let’s fall in love”. Diana Krall a incheiat seara cu un bis, revenind pe scena in aplauzele publicului pentru a canta celebra piesa „The Boy From Ipanema”.

Oferit de Peroni Nastro Azzurro, concertul Dianei Krall va ramane cu siguranta un exemplu de virtuozitate jazz si rafinament artistic pentru publicul roman, turneul artistei continuand cu noi spectacole in Polonia, Cehia, Rusia si chiar Noua Zeelanda si Australia.

Foto: Alex Barbulescu, Alex Chelba / Emagic
Fuente: www.popcorn.ro






Diana Krall live - Sava Center Belgrade


Tonight!


Celebrating "Elle" story and the victory in "DownBeat"
Fuente: jazzstation-oblogdearnaldodesouteiros.blogspot.com 
Fotos: Arnaldo Desouteiro (en el lugar justo).