miércoles, 14 de noviembre de 2012

Photos: DIANA KRALL ( Concert 12.11.2012 - barkafabianova.net )

Foto: Diana Krall, Kongresové centrum, Praha, 12. 11. 2012


13.11.2012 Napsal(a) Barka Fabiánová

Možná obal posledního alba Diany Krall, Glad Rag Doll, u někoho vyvolal údiv a otázku, zda má tuhle lacinost kanadská pianistka a zpěvačka zapotřebí. Kdo však navštívil její velkolepé turné, v rámci něhož se 12. listopadu předvedla i ve vyprodaném sále pražského Kongresového centra, musel uznat, že Diana Krall má nadhled a všechen ten humbuk kolem je tak trochu recese.

Už samotné pódium stylizované do prostředí kabaretu z dvacátých nebo třicátých let s červenými závěsy, spoustou světel, obrovským srpkem měsíce, plastovým souhvězdím, tingl-tanglovým pianem a starým gramofonem po dědečkovi uvádělo v úžas. Diana Krall prostě ví, jak zaujmout.
Působivý úvod obstaraly dobové animované filmy, poté sál potemněl, na pódium přišla pětičlenná kapela a za tónů skladby When the Curtain Goes Down i samotná Diana Krall. S jejím příchodem jako by byl spuštěn neviditelný stroj času, který vrátil svět o desítky let zpět.

Dobové filmové ukázky doprovázely celý, téměř dvouhodinový koncert, který neměl hluchých míst. Skvěle sestavený setlist, který tvořily autorské skladby i standardy, fantastická doprovodná kapela, milá a bezprostřední Diana Krall i celková atmosféra koncertu přispěly k tomu, že se na její vystoupení bude vzpomínat ještě pěkných pár let. Z koncertu přinášíme pár fotografií.






















*****

Barka Fabiánová

Shrbená pod koncertními pódii tráví během roku docela dost času. A ráda. Vybírá si spíše menší koncerty, kluby a festivaly, stejně jako okrajovější hudební žánry. Při fotografování koncertů jí jde především o zachycení emocí, toho, co s námi hudba dělá, jak nás dokáže zcela pohltit a naplnit a možná i do jisté míry změnit. Snaží se poslouchat očima a vidět ušima.
Internetová stránka: www.barkafabianova.net


No hay comentarios: